Мінсоцполітики нарешті підписало договір з «Ощадбанком» та погодило процедуру передачі інформації про проходження фізичної ідентифікації від «Ощадбанку» в Єдину інформаційну базу внутрішньо переміщених осіб.

Відповідно до укладеної угоди ПАТ „Ощадбанк” забезпечує надання Мінсоцполітики інформації про одержувачів соціальних виплат, які пройшли фізичну ідентифікацію, та дату її проведення, яка вноситься до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб.

Надання доступу до зазначених відомостей структурним підрозділам з питань соціального захисту населення (управліннями соцзахисту на містах) скасовує проведення чергових перевіок та складання актів обстеження матеріально-побутових умов сім’ї.

Підписання угоди забезпечує належне виконання постанови Кабінету Міністрів України від 13.09.2017 № 689 „Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України”, зменшує навантаження на управління соцзахисту населення на містах та знижує напруження через не втручання в право на особисте та сімейне життя ВПО.

Мінсоцполітики листом від 02.02.2018 № 2092/0/2-18/22  видало доручення структурним підрозділам з питань соціального забезпечення в регіонах з метою забезпечення виконання Постанови 689, а саме - непроведення чергових перевірок.