23-24 листопаду 2017 року на базі Одеського центру професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості відбувся дводенний  тренінг з розвитку та посилення спроможності ініціативних груп внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та громадських організацій, які надають допомогу ВПО, які отримали допомогу у рамках програми підтримки громадських ініціатив.

Метою заходу було знайомство підтриманих ініціатив через презентацію своїх проектів, започаткування прямого діалогу між ними, сприяння обміну досвідом, навчання особливостям підготовки звітів за результатами реалізації запланованої діяльності, а також навчання самопрезентації, як форми ділової комунікації.

В тренінгу прийняли активну участь представники підтриманих ініціатив Одеської та Миколаївської областей, в обличчі громадських активістів ВПО, представників державного сектору, зокрема територіальних центрів соціального захисту населення, а також залучених до участі представників сирійської та африканської громад міста Одеси.

Провести захід вдалося завдяки тісної взаємодії з Одеськім обласним центром зайнятості, за фінансуванням Агентства ООН у справах біженців.