30 березня 2017 року відбувся запланований Круглий стіл  на тему:  «Соціальні стипендії для студентів – внутрішньо переміщених осіб. Процедура призначення та виплати»

Ініціаторами заходу виступили представники громадської організації «Десяте квітня» за підтримки Регіонального та міських центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, управління "Одеська міжрегіональна ресурсно-комунікаційна платформа", при співпраці з міським центром зайнятості.

 

До участі у заході запрошувалися фахівці Вишів. Готовність до обговорення проблемних питань висловили представники сімох одеських ВНЗ, проте, участь прийняли лише три. А саме:

Одеський національний університет імені І.І. Мечникова (ОНУ)
Одеський національний медичний університет (ОДМУ)
Одеська національна академія харчових технологій (ОНАХТ)

 Активними учасниками дискусії зокрема, виступили представник Департаменту соціальної та сімейної політики Одеської ОДА,  Радник з питань внутрішньо переміщених осіб Міністерства соціальної політики України в Одеській області та інші.

Під час заходу були висловлені наявні позиції, учасники обмінялися теоретичними знаннями та практичним досвідом. Відносно суперечливих питань, протиріч, специфічних проблем, пов’язаних з процедурою призначення та виплат соцстипендій, були розроблені сумісні рекомендації для подальшої адвокаційної діяльності щодо їх усунення та/або врегулювання.