8 лютого 2018 року в робочій групі з питань внутрішньо переміщених осіб при Кіровоградській облдержадміністрації за ініціативи ГО «Десяте Квітня» відбулася зустріч представників громадських організацій та закладів, які надають допомогу внутрішньо переміщеним особам.

Під час зустрічі обговорили проблемні питання внутрішньо переміщених осіб, шляхи співпраці для їх вирішення та координацію зусиль в цьому напрямку.

Головною темою спілкування була проблема забезпечення житлом переселенців. Під час обговорення цього питання представники ГО «Десяте Квітня» Антон Антонов та Володимир Кудря висловили пропозицію щодо підготовки спільного звернення громадських організацій та ініціативних внутрішньо переміщених осіб до міського голови та депутатів міської ради міста Кропивницького щодо утворення робочої групи для напрацювання комплексної програми соціальної підтримки та забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб. Таку пропозицію підтримали голова ГО «Крок на зустріч людям», координатор Луганської та Донецької областей обласної робочої групи Валентина Кулачко, юрист ГО «Вінницька правозахисна група» Оксана Стрілка, юрист ГО «Територія успіху» Євген Гурницький та інші присутні.

В результаті зустрічі домовились про співпрацю та взаємодію в питаннях підтримки та вирішення проблем внутрішньо переміщених осіб та осіб постраждалих від конфлікту, а також вирішили підготувати спільне звернення до міського голови та депутатів міської ради міста Кропивницького щодо утворення робочої групи для напрацювання комплексної програми соціальної підтримки та забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб.

В обговоренні питань зустрічі також взяли участь директор Кіровоградського обласного центру соціально-психологічної допомоги Яна Ковальова та представники Кропивницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олена Морозова та Катерина Полоз.

Висловлюємо вдячність всім присутнім на зустрічі за небайдужість до проблем внутрішньо переміщених осіб та співпрацю з ГО «Десяте Квітня».