події проекта

Телефони: (093) 662 85 24, (048) 766 00 04

e-mail: [email protected]

Про проект:

Проект реалізовується за фінансової підтримки УВКБ ООН в Україні з 2013 року.

Мета проекту: сприяння створенню ефективної системи притулку в Україні; забезпечення доступу до безкоштовної правової допомоги; покращення доступу до території України шукачів притулку та зниження ризику примусового поверення.

За період реалізації проекту було відмічено позитивні зміни в законодавстві; покращена ситуація з документуванням осіб, що шукають захист; суттєве покращення роботи судів  в сфері захитсу прав біженців, відсоток позитивних рішень становить не меше 40%. Міграційна служба відкрита до співробітництва.

В рамках проекту працюють професійні юристи, які надають правову допомогу шукачам захисту та особам, які такий захист вже отримали. Правова допомога надається на всіх етапах отримання такого статусу, в тому числі з моменту потрапляння на територію України. Зокрема, ведеться робота по моніторингу кордонів в тісному співробітництві з Прикордонною Службою України. Основна мета діяльності в цьому напрямку - є попередження випадків недопуску до території України осіб, які шукають захисту в Україні. Захист прав провадиться з використанням різноманітних механізмів захисту прав - звернення до державних структур з заявами, скаргами та інш, звернення до судових інстанцій, в тому числі і до Європейського суду з прав людини та використання інших механізмів.

Звернутись за допомогою можливо безпосередньо в офіс за адресою: Одеса, вул. Героїв Крут(Терешкової), 15, поверх , офіс 501.

Прийомні дні: вівторок, середа, пятниця
з 09:00 до 18:00,
з 13:00 до 14:00 - обідня перерва.

Телефон: (093) 662 85 24, (048) 766 00 04

e-mail: [email protected]