14 лютого 2018 року в обласній робочій групі з питань внутрішньо переміщених осіб при Кіровоградській облдержадміністрації за участю юриста ГО «Десяте Квітня» Володимира Кудрі, голови ГО «Крок на зустріч людям», координатора Донецької та Луганської областей робочої групи Валентини Кулачко, юриста ГО «Вінницька правозахисна група» Оксани Стрілки та директора регіонального управління Держмолодьжитло Артема Погребняка відбулася робоча зустріч по питанню реалізації державної програми «Доступне житло» 50/50.

Під час зустрічі обговорили проблеми реалізації державної програми в Кіровоградській області, а також можливі механізми впливу на органи місцевого самоврядування для ефективної реалізації цієї програми в регіоні.

Оскільки участь ВПО у державній програмі «Доступне житло» є проблематичним через відсутність коштів на оплату 50% вартості, розпочали роботу над підготовкою звернення громадських організації до міського голови та депутатів міської ради міста Кропивницького щодо необхідності прийняття місцевої цільової комплексної програми забезпечення житлом не лише ВПО, а й учасників бойових дій та місцевих жителів. Основною метою такої програми є запровадження дієвого механізму забезпечення житлом на пільгових умовах, можливість придбання житла на вторинному ринку тощо.

Після робочої зустрічі внутрішньо переміщені особи, які прийшли на прийом до обласної робочої групи отримали безкоштовні юридичні консультації з питань пенсійного забезпечення, встановлення факту смерті родичів на тимчасово окупованій території, відновлення соціальних виплат, оформлення спадщини.