В понеділок 25 вересня 2017 року, громадська організація «ДЕСЯТЕ КВІТНЯ» провела семінар-тренінг «Статус біженця та додатковий захист в Україні: законодавство та судова практика» для практикуючих юристів. Захід об’єднав юристів з усієї України, зокрема з Волинської, Київської, Харківської та Донецької областей. Також у семінарі-тренінгу взяли участь представники усіх центрів надання безоплатної вторинної правової допомоги в Одеській області та управління "Одеська міжрегіональна ресурсно-комунікаційна платформа" Координаційного центру з надання правової допомоги.

В ході семінару-тренінгу обговорювалися правові засади надання міжнародного захисту в Україні та відповідні європейські стандарти, проблемні питання розгляду даної категорії справ у судах та практичні методи їх вирішення. На завершення семінару-тренінгу було проведено моделювання судового засідання, у якому учасники могли на практиці застосувати здобуті навички роботи з інформацією по країні походження, представити позиції сторін у судовому процесі.

Всі учасники обмінялися контактами та домовилися підтримувати зв'язок надалі задля координації зусиль щодо захисту прав біженців та шукачів притулку в Україні.