15 червня у рамках проекту "Превенція гендерного насильства серед біженців та переселенців" пройшов тренінг на тему: «Запобігання гендерно зумовленому насильству. Механізмів взаємодії».

До участі у тренінгу залучено структурні підрозділи, відповідальні за запобігання та протидію домашньому насильству, закрема: обласний та міський Центри соціальних служб для сімей, дітей та молоді, Департамент праці  та  соціальної політики Одеської міського ради, Департамент соціального захисту населення Одеської облсної держадміністрації, Центри безоплатної вторинної правової допомоги тощо. 

Під час тренінгу розглядались питання, присвячені гендерним проблемам, обговоренню норм міжнародного та українського законодавства із запобігання та протидії домашнього насильства та відповідальності  за його вчинення. Також учасники опрацьовували навички та ділились власним досвідом щодо механізмів взаємодії у випадку виявлення домашнього насильства, працювали з внутрішніми ресурсами суб'єктів та в рамках перенаправлення.

Представники структурних підрозділів проявили  активність та професіоналізм під час дискусій та у роботі в групах.  Наприкінці кожна (кожний)  отримали сертифікати за участь у треінгу.

Дякуємо усім за участь, прагнення удосконалювати свої професійні навички та ділитись цим з іншими!

Окрему подяку ГО "Десяте квітня" висловлює надзвичайно талановитій тренерці  з ГО"Ла Страда- Україна" Вероніці Андрєєнковій!