Агентство ООН у справах біженців в Україні спільно з Громадською організацією «Десяте квітня» зібрало посадових осіб органів державної влади та місцевого самоврядування для спільної координації дій, направлених на подолання без громадянства в Одеській області.

Так, 15 листопада було здійснено візит до міста Березівки, в рамках якого відбулася зустріч з особами без громадянства з числа місцевої ромської громади. Представники влади змогли з перших вуст почути про перешкоди, з якими особи без громадянства зіткнулися намагаючись отримати документи. Делегація також відвідала Березівську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів №2, в якій навчаються діти без свідоцтв про народження. В ході зустрічі з представниками виконавчого комітету Березівської міської ради була досягнута домовленість налагодити спільну роботу щодо забезпечення реєстрації народження дітей, батьки яких з тих чи інших причин не можуть зробити це самостійно. Крім того, представники міської ради запевнили, що будуть в межах своїх повноважень сприяти недокументованим особам в вирішенні проблем з отриманням паспортних документів.

16 листопада було проведено міжвідомчу нараду з питань документування осіб без громадянства та осіб під ризиком без громадянства в Одеській області. За результатами активного обговорення представники різних структур запропонували свої шляхи вирішення проблемних ситуацій з документуванням, а також пообіцяли активно співпрацювати в цілях якнайшвидшого подолання явищ без громадянства зокрема в Одеській області. Територіальні відділи ДМС України та районні органи державної реєстрації актів цивільного стану отримали ряд доручень щодо допомоги особам в отриманні документів, а представники центральних органів державної влади пообіцяли слідкувати за станом їх виконання.