25 січня 2018 року в м.Миколаєві співробітниками ГО "Десяте Квітня" у співпраці з Другим миколаївським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги (БВПД) був проведений інформаційний захід з програми «Доступне житло» (50/50). Розглядалися питання: критерії участі; особливості підготовки пакету документів для програми "Доступне житло"; особливості перебігу процесу оплати та отримання житла; особливості укладання договорів під час участі в програмі «Доступне житло». Присутніми були 7 внутрішньо переміщених осіб. Під час розгляду умов програми постало декілька питань, які були висунуті спікерам. Насамперед учасників цікавило чи можна сім’ї, зареєстрованій по довідці ВПО в Миколаєві, стати на чергу в іншому місті (адже наприклад в Харкові чи Києві кількість квартир по програмі «Доступне житло» значно більша). Також присутні цікавились можливістю пільгового кредитування. Наразі стати в чергу можна тільки за місцем реєстрації довідки ВПО та система пільгового кредитування не передбачена.

За інформацією отриманою в Миколаївському Регіональному Управлінні Держмолодьжитла на чергу стали 63 сімей (посилання на сторінку http://mk.molod-kredit.gov.ua). Учасники інформаційного заходу висловили бажання прийняти участь в програмі, проте, на сьогодні, кількість квартир і забудовників в регіоні не відповідає потребам програми.  Учасники заходу зазначили про важливість появи програми державної підтримки ВПО з вирішення найгострішого питання забезпечення житлом, проте кілька осіб приголомшені умовою участі в програмі у вигляді сплати 50% вартості житла одним платежем.

Тим не менше, зацікавленість ВПО у програмі «Доступне житло» має місце. Для багатьох сімей це реальна можливість отримати власне житло. Маємо надію на позитивні зміни, які принесе ця програма.