idp moot comp


Громадська організація «Десяте квітня» оголошує про набір команд студентів юридичних факультетів, інститутів, закладів вищої освіти України для проведення мут-корту (моделі судових дебатів) на тему «Захист прав внутрішньо переміщених осіб».

Конкурс буде складатися з етапів віддаленої роботи та моделювання командами судового засідання. Перший, відбірковий етап конкурсу проводиться письмово та дистанційно, онлайн, другий етап у місті Одеса в локації, визначеній «Десяте квітня».

У мут-корті можуть взяти участь команди закладів вищої освіти Дніпровського, Запорізького, Кропивницького, Миколаївського, Одеського, Харківського та Херсонського регіонів.

Кожна команда має представляти окремий заклад вищої освіти та складатися з трьох студентів. Для участі в другому етапі конкурсу у склад команди, яка успішно пройде перший етап, має бути залученим адвокат або спеціаліст системи безоплатної вторинної правової допомоги в Україні. Команді, яка не змогла залучити адвоката або спеціаліста самостійно, він буде наданий організаційним комітетом для участі у другому турі, шляхом жеребкування.

Тренери команди, які не є членами команди є обов’язковими для участі у другому турі. Команді, яка не матиме власного тренера, він буде наданий організаційним комітетом для участі у другому турі, шляхом жеребкування.
Звертаємо увагу, що у другому етапі конкурсу зможе взяти участь команда, всі члени якої будуть мати на час другого етапу чинне свідоцтво (довідку, сертифікат) про вакцинацію від коронавірусної інфекції COVID-19 та/або негативний тест на захворювання коронавірусною інфекцією COVID-19, отриманий протягом двох діб перед другим етапом Конкурсу.

У випадку якщо одна чи декілька команд не зможе взяти участь у другому етапі через відсутність вказаних документів про вакцинацію або із інших технічних причин то до участі запрошується наступна або наступні команди згідно їх рейтингу за підсумками першого етапу. Організатори залишають за собою право перегляду організаційних умов відповідно до проєктних можливостей та залежно від зміни епідемічної ситуації в регіоні.

Громадська організація «Десяте квітня» забезпечує учасникам команд, які пройшли у другий тур, проживання і харчування у місті Одеса на період другого туру, а також відшкодування внутрішньо українського автобусного або залізничного (плацкарт, купе) квитка до/з міста Одеса для участі у другому турі.

Бажаючі брати участь в конкурсі мають надати заявку та візитну картку команди на електронну адресу організаційного комітету [email protected]

Строк подання заявок – 1 листопада 2021 року.

У відповідь команда отримає фабулу завдання першого етапу мут-корту, деталізовані правила проведення конкурсу та інструкції щодо подальших дій.

Додаток: форма заявки та візитки у файлі