3 лютого 2018 р. за зверненням та ініціативою  ВПО відбулася зустріч переселенців, з метою обговорення плану дій за для реалізації права на отримання земельних ділянок. Простір для зустрічи та юридичну підтримку надали ГО "Десяте Квітня".

Учасникам зустрічі були роз’яснені їх права, а також роз’яснено порядок придбання у безоплатну приватну власність земельних ділянок. Діалог, побудован ий підчас зустрічі, надав надав чітке розуміння в потребі  ВПО  обєднувати свої зусилля та самостійно діяти. Учасникам зустрічі надано допомогу у підготовці проекту звернення до Голови Одеської обласної державної адміністрації щодо організації зустрічі з обговорення питання розробки механізму надання земельних ділянок громадянам, які прийняли для себе рішення інтегруватися до Одеської області.

ВПО налаштовані,  на засадах партнерства, налагодити  діалог з Одеською ОДА в особі її  голови та разом віднайти довгострокові рішення, спрямовані на забезпечення житлом ВПО. Такі наміри побудовані з урахуванням положень ухваленої Урядом України Стратегії інтеграції внутрішньо переміщених осіб та впровадження довгострокових рішень щодо внутрішнього переміщення на період до 2020 року.

Стратегії, яка відповідає міжнародним стандартам, та є  обов’язковим завданням для держави у виконанні своїх зобов’язань в галузі прав людини, зокрема, ВПО.