Сьогодні, 20 червня, у Всесвітній День біженців  ГО "Десяте Квітня", партнер Агенції ООН по справах біженців, спільно

з Державною міграційною службою провели прес-захід в бібліотеці Грушевського для журналістів та представників національних діаспор Одещини.

Керівник ГО "Десяте Квітня" Марина Курочкіна спочатку розповіла про історію цього Дня та відмітила, наскільки важливо для суспільства привернути увагу до тих, хто шукає захисту. Вона також назвала статистичні цифри - біля тисячі біженців та шукачів притулку отримали правову та соціальну допомогу у ГО "Десяте Квітня", більше чотирьох тисяч переселенців з Криму та Донбасу - теж знають, що таке допомога від "Десяте Квітня" на своєму особистому досвіді.

Начальник Головного управління Державної міграційної служби України в Одеській області Олена Погребняк розповіла, що більш всього від проблем біженців у всьому світі потерпають діти та жінки, та розказала, як працює Пункт тимчасового розміщення біженців в Одеської області - в районі Чорноморка.

Марина Курочкіна запросила всіх на Приморський бульвар біля Дюка в суботу 23 червня, де буде проходити Фестиваль культур, захід приурочений до Всесвітнього Дня біженців. В програмі фестивалю буде багато цікавих подій - показ кіно про біженців, лекторій для дітей та дорослих, кожна діаспора має можливість розказати про свою країну та показати - чим стала Україна в їхньому житті зараз. Для дітей відбуться різноманітні майстер-класи. О 6-тій годині відбудеться концерт.

На скайп-трансляції з Катериною Гайдей з Мюнхену всі присутні дізналися, як приймають біженців  у Німеччині. Вона між іншим зазначила, що потік біженців значно скоротився - у 2015-му році було більше 1 млн заяв на отримання статус біженця, а в 2017-му - вже біля 200 тисяч. Катерина Гайдей розповіла, як проходить День біженців у Німеччині - це також Фестиваль культур, де люди мають можливість продемонструвати своє національне мистецтво та традиції.

Після цього було зроблено скайп-включення - як святкували День біженців сьогодні у Києві. Там в одному з центральних парків міста також проходив Фестиваль культур за підтримки Агенства ООН по справам біженців та БФ "Рокада" (фото нижче)

Також виступали представники національних діаспор, управління внутрішньої політики міськради та групи медіації.

Чекаємо всіх у суботу 23 червня о 14.00 на Приморському бульварі на Фестивалі культур до Всесвітнього Дня біженців

[Best_Wordpress_Gallery id="22" gal_title="день біженців18"]