Звертаємо увагу внутрішньо переміщених осіб, ініціативних груп і громадських організацій які бажають взяти участь в обговоренні проекту Розпорядження Кабінету Міністрів України «Про затвердження Плану заходів з реалізації Стратегії інтеграції внутрішньо переміщених осіб та впровадження довгострокових рішень щодо внутрішнього переміщення на період до 2020 року» та  Плану заходів з реалізації Стратегії інтеграції внутрішньо переміщених осіб та впровадження довгострокових рішень щодо внутрішнього переміщення на період до 2020 року.

План заходів передбачає не тільки соціальний захист та розв’язання основних проблем ВПО,  а також інтеграцію і соціальну адаптацію ВПО з урахуванням інтересів приймаючих громад, свободу пересування, тимчасове розміщення та реалізацію права на житло, запобігання проявам негативного ставлення до ВПО тощо.

Системне вирішення проблем ВПО означає, що політика щодо ВПО має бути достатньо ефективною і досягнути кінцевої мети: зникнення потреби в додатковому захисті для ВПО. Це питання потребує комплексності дій та координації різних інституцій.

Внаслідок цього звертаємо вашу увагу і пропонуємо взяти активну участь в обговоренні плану заходів.

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України  на своєму сайті повідомляє про проведення громадських публічних обговорень
http://mtot.gov.ua/ministerstvo-z-pytan-tymchasovo-okupovanyh-terytorij-ta-vnutrishno-peremishhenyh-osib-ukrayiny-povidomlyaye-pro-provedennya-gromadskyh-publichnyh-obgovoren-proektu-rozporyadzhennya-kabinet-3/