ГО «Десяте квітня» запрошує вас взяти участь у соціально значимому конкурсі «Моя історія футболу» та вебінарі з тренером по футболу зі Швеції, які проходитимуть  за підтримки The Fare network, в межах загальноєвропейських та всесвітніх заходів  the Football People action weeks з 8 по 22 жовтня 2020 року

 

Для довідки: Мережа FARE «The Fare network» –це парасолькова організація, яка об’єднує всіх, хто відданий боротьбі з нерівністю та дискримінацією у футболі та використовує спорт як інструмент для соціальної інтеграції.

The Football People action weeks – кількатижнева компанія активної мобілізації понад 150 000 людей у ​​повідомленні про різноманітність та інтеграцію. Відбудеться понад 2000 заходів у понад 50 країнах; це найбільша кампанія соціальних змін у футболі.

Компанію закликає незалежно від вашої ролі у футболі - як члена клубу, прихильника або спільноти - це можливість виступити разом проти расизму, сексизму, гомофобії та інклюзії, різноманітності та змін.

За останні роки діяльність відбулася по всьому світу майже в усіх європейських країнах, а також в Аргентині, Бразилії, Камеруні, Мексиці, В'єтнамі, Таїланді, США та Південній Африці; за підтримки деяких найбільших зірок футболу, таких як Яя Туре, Ікер Касільяс, Дідьє Дрогба, Томас Хіцльспергер, Кейсі Стоні, Аніта Асанте, Марко Верратті, Джорджо К'єлліні та Едінсон Кавані.

Десяте квітня приєдналася до мережі ФАРЕ минулого 2019 року. На стадіоні «Спартак» в м. Одеса було проведено Турнір з мініфутболу «United by football», команди складалися з учасників жінок та чоловіків різних національностей, культур та релігії, які об’єднані футболом демонстрували єдність, рівність та дружбу.

Гарантії рівності та заборони дискримінації містяться в усіх політиках організації, які неухильно дотримуються всіма співробітниками, волонтерами та іншими дотичними до організації людьми підчас всіх заходів та подій.  Особлива увага приділяється захисту та допомозі вразливим категоріям населення, включно біженцям, іншим переміщеним особам, які належать до різних етнічних груп, народів та всім іншим, хто не здатен зробити це самостійно.

 

Цьогорічні події в межах the Football People action weeks складатимуть з двох заходів:

  • конкурс «Моя історія футболу»
  • вебінар з тренером по футболу зі Швеції

 

Мета заходів:

Привернути увагу до теми заборони дискримінації за будь-якими ознаками в усіх її можливих формах і проявах, включаючи расизм, радикальний націоналізм, сексизм, транс- і гомофобію, дискримінацію відносно людей з обмеженими можливостями тощо. Недопущення нетерпимості, як прояву неповаги до вчинків та переконань, що відрізняються від своїх власних, демонстрації відторгнення людей, яких ми сприймаємо як інших, наприклад, членів іншої соціальної чи етнічної групи, або людей з іншою політичною позицією чи сексуальною орієнтацією.  Заклик до підтримки різноманітності в усіх сферах життя, зокрема в спорті та своїм прикладом надихнути людей до активізму  у творені соціальних змін через футбол.  

Футбол є найпопулярнішим видом спорту в світі і належить усім нам. Кожна людина повинна мати право грати, дивитися і насолоджуватися ним, не боячись піддатися дискримінації.

 

Умови участі у конкурсі «Моя історія футболу»

Участь у конкурсі можна прийняти надіславши розповідь про ситуацію з власного життя або оточення, яка стосується теми заходу. 

 

Формат:

відео зйомки, відео-звернення тривалості до 3 хвилин або

ессе – письмовий текст Word в свободній формі, зміст якого не має перевищувати  500 символів

 

Вимоги до змісту: Зміст відео/друкованого матеріалу має відповідати меті заходу та має містити виключно позитивні заклики відповідно темі заходу. На завершення відео обов’язково необхідно виконати вправу із футбольним м’ячем, незалежно від рівня навичок та вмінь, кольору, розміру м’яча, місця проведення зйомки. Разом з Ессе має бути надано власне фото із вправою з футбольним м’ячем.

 

Згода: Надаючи зазначені відео та фото матеріали ви надаєте згоду на публікацію ваших зображень на всіх медіа ресурсах Організації. Організація приймаючи відео та фото матеріали зобов’язується використовувати їх лише в межах проведення конкурсу.

 

Забороняється використовувати будь-які персональні данні чи назви закладів, організацій, установ, торгові марки, брендовану, рекламну продукцію, рекламу товарів та послуг. 

Будь-які спеціальні технічні вимоги до відео-звернення відсутні.

 

Учасники конкурсу:

  1. Будь-яка особа незалежно від віку, статі, роду занять, майнового становища та будь-яких інших ознак, яка бажає поділитися своєю історією та перебуває на підконтрольній території України на законних підставах.3

 

Вартість участі: Участь в заході безкоштовна

 

Дедлайн: Всі матеріали конкурсу мають бути надані учасниками до 18:00 15 жовтня 2020 року, надіславши на електронну адресу: [email protected] зазначивши тему: «Моя історія футболу». Всі надіслані матеріали, які відповідатимуть вимогам конкурсу будуть розміщені на фейсбук сторінці ГО «Десяте квітня», з цього моменту буде відкрите голосування шляхом набору лайків під кожним постом. 18 жовтня 2020 року будуть оголошені результати конкурсу, переможцями стануть історії, які отримують найбільшу кількість лайків до 17 жовтня 2020 р. 00:00.

 

Призовой фонд:

1 місце: Смарт-годинник

2 місце: Наушники та зовнішня батарея

3 місце: Фітнес-трекер

 

Вебінар: 21 жовтня 2020 року для учасників та переможців відбудеться вебінар з тренером по футболу. Пан Люай, в минулому біженець із Сирії, навчався в Україні, має громадянство Швеції та вже кілька років отримує новий досвід тренування жіночої футбольної команди.  Під час вебінару учасники дізнаються історію футболу від тренера та запрошених гостів, поділиться кращими практиками та проведе майстер-клас. Учасникам буде надана можливість поставити питання та отримати спільне фото.  

Для участі у вебінарі необхідно заповнити форму зворотного зв’язку, яка буде надіслана учасникам конкурсу у відповідь на отримані відео та ессе матеріали. Додаткова інформація відносно часу та платформи вібінару будуть повідомлені всім зареєстрованим учасникам.

 

Питання/відповіді: Для отримання додаткової інформації та/або підтримки, будь ласка, зв'яжіться з нами електронною поштою: [email protected]