У Броварах під Києвом уже близько року існує "Хоспіс для людей похилого віку", під дахом якого живе 20 літніх людей, яких свого часу волонтери вивезли із-під обстрілів на Донбасі. Саме тут вони отримали захист, притулок і піклування.

https://www.youtube.com/watch?v=i2lUSoLxPhg&feature=youtu.be

Їх було 64. Вони жили з комфортом в центрі для літніх людей в Алчевську, коли російські козаки зайняли це місто та почали його грабувати. Задля безпеки літніх людей, керівництво центру евакуювало якомога більше людей і транспортували їх в місце, де вони знаходяться в даний час.

«Мене запитали, чи хотів би я поїхати в Київ," згадує Віктор, що живе в хоспісі в Броварах. «Я сказав їм, чому б і ні. Аби більше ніколи не чути обстрілів.» 76-річний Віктор провів майже рік у підвалі, ховаючись від обстрілів.

Тільки 23 літні людини переїхали в Київ. Коли вони дісталися до цього місця, Ніна, Віктор, та їхні друзі на короткий час дозволили собі сподіватися, що вони зможуть прожити залишок своїх днів у мирі та безпеці. Замість того, зараз вони опинилися під загрозою виселення.

15 квітня вони переміщаються в черговий раз до тимчасового житла. Але їм насправді потрібен постійний будинок. Сподіваємося на ваші співчуття і великодушність до людей похилого віку, які вже пройшли через пекло.

Будь ласка, підтримайте їх, так щоб Ніна, Віктор та їх друзі змогли повернути втрачені мир та безпеку і дожили своє життя в місці, яке вони змогли б назвати домом.

Допомогти можна за лінком: https://www.gofundme.com/home-for-ukrainian-elderly