25 січня 2018 року у приміщенні відділенні Армії Спасіння у м. Кропивницький відбулась інформаційна зустріч з внутрішньо переміщеними особами по державній програмі «Доступне житло» 50/50.

Представники ГО «Десяте Квітня» Володимир Кудря та Антон Антонов ознайомили присутніх з основними умовами державної програми для внутрішньо переміщених осіб, переліком необхідних для участі у програмі документів, порядком звернення та постановки в чергу в Кіровоградському регіональному управлінні Держмолодьжитло.

Присутній на зустрічі директор регіонального управління Держмолодьжитло Артем Погребнюк проінформував про діяльність управління в реалізації державної програми «Доступне житло» в Кіровоградській області та повідомив, що на даний час вживаються заходи щодо пошуку земельної ділянки в територіальних громадах обласного підпорядкування для будівництва багатоквартирного будинку з метою забезпечення житлом переселенців та учасників антитерористичної операції. А. Погребнюк також зазначив, що за консультацією до регіонального відділення звернулось 12 ВПО, 2 з яких подали повний пакет документів та зареєстровані в черзі.

Варто відзначити, що проведений захід був необхідним і важливим, оскільки більшість присутніх внутрішньо переміщених осіб не були обізнані про державну програму «Доступне житло». Представники ГО «Десяте квітня» зазначили, що діяльність організації в проекті «Правова допомога внутрішньо                          переміщеним особам та розширення  прав і можливостей громад на півдні  України та в місті Кропивницький» направлена, в тому числі і на інформування ВПО про такі програми та наданні необхідної допомоги задля участі в цих програмах переселенців.

 

автор Володимир Кудря