24 травня розпочинається виборча кампанія позачергових виборів до Верховної Ради, а отже стартує процес тимчасової зміни місця голосування. Позачергови вибори народних депутатів України, мають відбутися 21 липня 2019 року. Відповідно до ст. 8 Закону України «Про забезпечення прав та свобод ВПО»   внутрішньо переміщена особа (далі ВПО) реалізує своє право голосу на виборах Президента України, народних депутатів України, місцевих виборах та референдумах шляхом зміни місця голосування без зміни виборчої адреси згідно з частиною третьою статті 7 Закону України "Про Державний реєстр виборців".

Для реалізації свого права ВПО необхідно ДО 15 ЛИПНЯ 2019 року включно  подати заяву за спрощеною процедурою. Для цього потрібно:

  1. Звернутися до відділення ведення Державного реєстру виборців найближчого до вашого фактичного місця проживання, яке зазначено у довідці про взяття на облік ВПО, або за місцезнаходженням виборчої дільниці для голосування, яку бажаєте визначити місцем голосування разом із паспортом громадянина України та довідкою ВПО (ВПО З АРК довідку надавати бажано, але не обов’язково: відповідно до абз. 3 п. 2.5 «Порядку тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни його виборчої адреси», який затверджений постановою Центральної виборчої комісії від 13 вересня 2012 року № 893, виборці, виборча адреса яких знаходиться на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, можуть не додавати до заяви документи, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця їх голосування)
  2. У відділенні ведення Державного реєстру виборців  написати заяву про зміну місця головування (форма додається)
  3. На підставі поданої заяви отримати посвідчення, яке посвідчує тимчасову зміну місця голосування, яке буде діяти тільки на день виборів депутатів ВР України  на тій виборчій дільниці, яка знаходиться за місцем вашого фактичного проживання/ або, яку Ви обрали.

УВАГА! 

ЯКЩО ВАМ ВІДМОВЛЕНО В ЗВ’ЯЗКУ З ВІДСУТНІСТЮ ЗАРЕЄСТРОВАНОГО МІСЦЯ ПРОЖИВАННЯ

АБО

 ВИ З ПОВАЖНОЇ ПРИЧИНИ СВОЄЧАСНО ТИМЧАСОВО НЕ ЗМІНИЛИ МІСЦЕ ГОЛОСУВАННЯ БЕЗ ЗМІНИ ВИБОРЧОЇ АДРЕСИ

 

РЕКОМЕНДУЄМО

ЗВЕРНУТИСЯ ДО ЮРИСТІВ ГО «ДЕСЯТЕ КВІТНЯ»

ТЕЛ.: (048) 766-00-04; 0993730899; 0685095955

ПРАВОВА ДОПОМОГА НАДАЄТЬСЯ БЕЗКОШТОВНО

Інформація підготовлена ГО «Десяте квітня»                                                                        м. Одеса вул. Героїв Крут (бул. В. Терешкової), 15, оф.501