Мобілізація спільнот - пріоритет 2020 року.

Відтепер біженці та шукачі притулку отримуватимуть допомогу Агентства ООН у справах біженців (УВКБ ООН) інакше. Зміни полягатимуть, зокрема, в розподілі коштів, які організація щорічно виділяє на оплату лікування зазначених категорій. Завдяки новим підходам, родини отримають більше можливостей медичного забезпечення дітям.

Про ці та інші зміни в політиках надання допомоги біженцям та шукачам притулку з боку УВКБ ООН, говорили лідери національних об'єднань, представники Державної Міграційної служби, УВКБ ООН і Громадської організації «Десяте квітня». Зустріч провели 31 січня 2020 року.

Тетяна Ловцова (представниця УВКБ ООН) підкреслила, що зміни в політиках включають рекомендації спільнот та об’єднань біженців, які були надані за підсумками діяльності 2019 року.

Також під час зустрічі обговорювали та планували заходи 2020 року. Наша організація розуміє важливість інтеграції біженців та шукачів притулку в приймаючу громаду, тож цього року увага акцентуватиметься на проведенні спільних заходів наших бенефіціарів та місцевих жителів.

Громадська організація «Десяте квітня» продовжує приймати активну участь у процесах розвитку та мобілізації громад біженців, зробивши даний напрямок пріоритетним у цьому році.

Незабаром ви зможете дізнатися подробиці реалізації представлених проектів. Слідкуйте за новинами!