1 лютого 2018 року  в приміщенні ГО «Десяте Квітня»  відбувся черговий інформаційний захід про порядок участі  у державній програмі «Доступне житло» (50/50).  

За умовами цієї програми ВПО мають змогу придбати житло у новобудовах сплативши половину вартості  квартири, іншу половину оплачує  – держава. Учасники заходу були ознайомлені з переліком документів, які необхідно надати для участі у програмі, строки дії документів, мали можливість отримати відповіді юриста, щодо порядку укладання договорів, їх кількісті та змісту та інше.  

Участь у заході прийняли 17 ВПО, порівняно з минулим заходом, кількість учасників збільшалася вдвічі. Учасники зазначили про зацікавленність у вирішенні питання із забезпечення житлом шляхом участі у державній програмі.  Проте, учасники наголошували на відсутності фінансової  спроможності сплати єдиноразовим платежем свою частину вартості житла.   Участь держави через розробку та впровадження доступних програм кредитування, може стати дієвим механізмом вирішенням зазначеною проблеми ВПО.  Програми кредитування може і має розробляти влада на місцях, враховуючи інтереси як ВПО, так і місцевих мешканців, які потребують державної підтримки.  Наявність ефективних програм кредитування допоможе забезпечити нужденних допомогою від держави, та стати інструментом вирішення житлового питання.

За даними Одеського регіонального управління Держмолодьжитла на чергу вже стали більше 200 сімей.

За додатковими питаннями щодо програми "Доступне житло" звертайтеся до співробітників ГО "Десяте квітня" або до регіональних структурних підрозділів Держмолодьжитло.

Державна спеціалізована фінансова установа “Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву” (http://www.molod-kredit.gov.ua/).

Наступний інформаційний захід щодо участі у програмі "Доступне житло" відбудеться 15 лютого 2018 р. о 14.00 в офісі організації: вул. Героїв Крут, 15, офіс №509 (Б/ц "Черемушки"). Зареєструватися можна за посиланням:

https://goo.gl/forms/inHEUk4YncpHTMAN2 

Покрокова інструкція (див. у додатку):
https://drive.google.com/file/d/17nCIIayeVZ4etrPg-bTcxmkBQEdvGDPj/view