26 січня 2018 року в приміщенні Громадської Організації «ДЕСЯТЕ КВІТНЯ» (далі  ДК)  відбулась робоча зустріч з питань реєстрації громадської організації та тонкощів роботи в громадському секторі. У зустрічі приймали участь юристи ДК, активні внутрішньо переміщені особи, а також Коваленко Андрій Віталійович – Головний спеціаліст відділу державної реєстрації друкованих  засобів масової інформації та громадських формувань Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції в Одеській області.

Юристи ДК стисло презентували результати роботи за 2017 рік, розповіли про плани на 2018 рік. Присутнім активним внутрішньо переміщеним особам було запропоновано окреслювати існуючи проблеми в їх спільноті, висловлювати  свої бачення вирішення цих проблем. В свою чергу співробітники ДК зазначили, що одним з основних напрямків діяльності ДК у 2018 році – є посилення спроможностей спільнот та ініціативних груп внутрішньо переміщених осіб.

Представником   Головного територіального управління юстиції в Одеській області були освітлені питання створення та реєстрації громадських організацій. Присутні були ознайомлені з основними нормативно-правовими актами, які регулюють дану сферу; спільно з юристом ДК були презентовані зразки документів, необхідних для реєстрації громадських організацій; визначені основні вимоги до форми та змісту цих документів; детально висвітлено питання заповнення реєстраційної картки на реєстрацію громадської організації, основні помилки при її заповненні.

Той факт, що представнику Головного територіального управління юстиції в Одеській області задавалось багато запитань (на які він із задоволенням дав розгорнуті відповіді) свідчить про актуальність питання реєстрації громадських організацій серед активних внутрішньо переміщених осіб.

Хочеться висловити окрему подяку Коваленко Андрію Віталійовичу за висококваліфіковану та конструктивну доповідь.

автор Богдан Копцюх