ВІЛ, акція, лекціяЦієї п'ятниці на базі ГО «Десяте квітня» пройшла акція «Let`s be aware together!» з превенції та інформування ВІЛ серед спільнот біженців, ВПЛ (внутрішньо переміщених осіб), осіб без громадянства та громадян України.

Сьогодні ВІЛ - не вирок. Про це заявляють провідні фахівці з усього світу. З цим статусом можна жити повноцінним життям, запевняють експерти. Сьогодні ВІЛ-позитивні люди працюють, навчаються, створюють сім'ї, народжують здорових дітей, займаються спортом і творчістю. Головне - не йти від проблеми і не боятися дізнатися свій статус.

Акція «Let`s be aware together!» була спрямована на те, щоб розвіяти багато міфів і домисли людей про ВІЛ, а також розповісти, про те, як зберегти себе та близьких від цього небезпечного вірусу.

В рамках акції пройшов цілий ряд лекцій, на яких експерти розповідали про те, як часто і де можна проходити тестування на ВІЛ, які способи контрацепції сьогодні існують, яка терапія доступна для людей з позитивним статусом. Ще одна важлива тема, яку висвітлювали лектори - дискримінація ВІЛ-позитивних людей.

Всі учасники заходу могли безкоштовно і анонімно пройти тестування на ВІЛ.  Дізнатися свій статус вирішили багато учасників акції.

Акція проходила з ініціативи ГО «Десяте квітня» за підтримки Агентства ООН з питань біженців (UNHCR). Ми дякуємо всім партнерам, які погодилися організувати такий масштабний захід разом з нами. Особливо, висловлюємо нашу подяку колегам з Peace Corps за захоплюючі лекції і партнерам з AHF Ukraine, які провели тестування на ВІЛ та надали необхідні матеріали.