Кожен з нас протягом життя стикається з необхідністю в кваліфікованій консультації юриста.
Проте далеко не всі мають можливість оплатити послуги адвокатів, нотаріусів та інших фахівців з права.
Правова допомога громадянам у цивільних, адміністративних та господарських справах гарантована Конституцією України та з 2015 року така гарантія реалізується через систему безкоштовної правової допомоги.

Для забезпечення та розширення доступу вразливої категорії громадян до якісної безоплатної правової допомоги в приміщенні Департаменту праці та соціального захисту населення Одеської міської ради відтепер працює дистанційний мобільний пункт, в якому усі бажаючі можуть отримати юридичну допомогу за рахунок держави, у тому числі:

  • отримати правову консультацію/інформацію/роз’яснення з усіх правових питань (спадкових, житлових, земельних, трудових, питань соціального забезпечення тощо);
  • скласти заяву, скаргу, запит або інший документ непроцесульного характеру для звернення до органів державної влади, місцевого самоврядування, юридичних або фізичних осіб;
  • подати документи для призначення адвоката/юриста для складання позову, апеляційної та касаційної скарги, представництва інтересів в судах у цивільних, адміністративних та господарських справах, а також представництва інтересів потерпілих і свідків в органах досудового розслідування та складання цивільного позову в рамках кримінального провадження.

 

Робота такого пункту вже в перші дні свого існування мала позитивні результати. Фахівцями Другого одеського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги надано понад 30 консультацій з різних правових питань, серед яких питання соціального забезпечення, роз’яснення сімейного, житлового та трудового законодавства.

Прийом громадян у дистанційному мобільному пункті Другого одеського місцевого центру на базі Департаменту праці та соціальної політики Одеської міської ради здійснюється щодня по будням з 10.00 до 12.00, за адресою:  м. Одеса, вул. Л. Толстого, 7, а також стаціонарно щодня по будням з 09.00 до 18.00 (без перерви на обід) за адресою: м. Одеса, вул. Коблевська, 40, довідки за телефоном: (048) 726- 14-44; 726-14-45.