24 квітня 2018 року у м. Миколаїв проведено тренінг на тему «Соціальне підприємництво».  Захід організовано в рамках  проекту «Правова допомога внутрішньо переміщеним особам та розширення прав і можливостей громад на півдні України», в партнерстві з Агентством ООН у справах біженців. Тренінг проведено Піроженко Наталією Вікторівною,  доцентом кафедри публічного управління та регіоналістики Одеського інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України.

 

Проведений тренінг є черговим в річному циклі навчальних заходів, спрямованих на розширення можливостей спільнот ВПО та приймаючих громад у вирішенні спільних проблем та задоволенні потреб.

 

Участь у тренінгу прийняли представники ініціативних груп та неурядових організацій Миколаївської, Одеської, Херсонської та Кіровоградської областей, які надають різні види допомоги внутрішньо переміщеним особам.

Учасники дізналися про історію розвитку соціального підприємництва в Україні та за кордоном, обов’язкові ознаки суспільного підприємства, дієві моделі написання бізнес планів, успішні приклади реалізованих проектів з бізнес підприємництва та інші особливості даного виду діяльності.

Учасники тренінгу були нагороджені сертифікатами і зможуть розповсюджувати знання з соціального підприємництва у своїх громадах.

Сподіваємося на успішність задумів учасників та на реалізацію їх ідей з впровадження соціального підприємництва.