Східні солодощі, ароматна кава та чоловіки і жінки в національних костюмах. Таким яскравим став майстер-клас з марокканської вишивці у бібліотеці Грушевського.

Організаторами заходу виступили Міжнародна громадська організація «Успіх» та громадська організація «Десяте квітня» за підтрмки Агентства ООН з питань біженців (UNHCR). У події приймали участь представники Департаменту праці та соцзахисту Одеської міської ради.

Традиція вишивки в Марокко має довгу історію, деякі зразки відносяться до початку 18 століття, однак жінки Марокко почали вишивати задовго до цього. У гостей свята з'явилася унікальна можливість познайомиться з цим древнім видом рукоділля. Наталя розповіла нам, що в цей день вперше познайомилася з такою вишивкою.

«Приголомшливо! Я під враженням. Я давно займаюся рукоділлям. У нас поширена гладь, подвійна гладь, хрестик. Це все є. А тут інша нитка, вона кручена. Багато нюансів, які з боку зовсім непомітні. Вдома вже сама спробую зробити марокканську вишивку», - поділилася своїми емоціями дівчина.

«Техніка тут незвичайна. Вдома обов'язково спробую з нею попрацювати», - розповіла нам ще одна учасниця заходу Минибея.

Родзинкою вечора стало дефіле у традиційних східних костюмах. Тут були і красуні з Туреччини, Об'єднаних Арабських Еміратів, Індії, Пакистану та інших країн. Показали свої яскраві вбрання і чоловіки.

Одна з організаторів вечора Олена Хамама, докладно розповідала про кожен костюм, та про те, хто і з якого приводу його одягає.

Яке ж свято без частувань. У цей вечір гостей пригощали східними солодощами та фруктами. Гурмани змогли оцінити справжню арабський каву, яку варили кілька годин поспіль, щоб вона отримала неповторний смак і аромат.

За словами учасників майстер-класу, вони отримали яскраві та позитивні емоції від зустрічі, а також дізналися багато нової для себе інформації.

[Best_Wordpress_Gallery id="54" gal_title="марокко"]