27 червня 2018 року сумісно з управлінням «Одеська міжрегіональна ресурсно-комунікаційна платформа», громадська організація «Десяте Квітня» провела семінар-тренінг для практикуючих адвокатів та юристів центрів безоплатної правової допомоги по темі «Судова практика у справах щодо статусу біженця та додаткового захисту в Україні: виклики та практичні методи їх вирішення».

Цей семінар-тренінг якісно відрізнявся високим рівнем обізнаності учасників щодо проблематики судового розгляду справ щодо оскарження рішень міграційної служби щодо відмов у наданні притулку та цікавими дискусіями з приводу судової практики.

 

Під час семінару-тренінгу обговорювалися питання системи надання міжнародного захисту в Україні, її виклики та недоліки, використання інформації по країні походження та прецедентів Європейського суду з прав людини при оскарженні рішень міграційної служби, можливі шляхи захисту прав біженців та шукачів притулку в межах судового розгляду справ. Також учасники мали змогу застосувати отримані навички на практиці шляхом виконання творчого завдання.

Користуючись нагодою, ГО «Десяте Квітня» висловлює подяку правовому клубу «Pravokator» та його співробітникам за допомогу в організації та проведенні цього заходу!

В подальшому у липні планується проведення семінару для юристів центрів безоплатної правової допомоги з тематики захисту прав апатридів та осіб під ризиком безгромадянства. Слідкуйте за новинами на нашому сайті та на офіційній сторінці у Фейсбуці.