24 листопада у Березівській районній державній адміністрації пройшла зустріч з питання доступу населення ромської національності до документування та превенції безгромадянства. В заході взяли участь представники Головного територіального управління юстиції в Одеській області, Березівської районної державної адміністрації, Березівського районного суду, органів ДМС та РАЦС району, представників громадськості.

Під час зустрічі обговорювали шляхи вирішення проблем відсутності у ромів документів, що посвідчують особу та громадянство, питання реєстрації дітей та інші. Зокрема було поінформовано, що 3 недокументованих дітей, виявлених в ході діяльності ГО «Десяте квітня» та візиту представників центральних органів державної влади 15 листопада, були зареєстровані. Їх мати найближчим часом матиме змогу отримати свідоцтва про народження.

Нагадаємо, 15-16 листопада в Одесі та області проходила міжвідомча нарада з питань документування осіб без громадянства та осіб під ризиком безгромадянства, під час якої представниками органів державної влади спільно з громадськістю було обговорено та узгоджено кілька напрямків діяльності щодо вирішення конкретних випадків відсутності документів, зокрема у осіб ромської національності.

Громадська організація «Десяте квітня» вітає позитивні ініціативи владних органів в сфері документування. Зі свого боку ми обіцяємо всебічну підтримку таких ініціатив в межах нашої діяльності. Віримо, що разом ми зможемо перемогти безгромадянство в нашій країні!