Працевшаштування для людей з інвалідністю, особливо внутрішньо переміщених осіб, є однією з найбільш нагальних проблем, адже обмеженість у можливостях та байдужість вподержави приводять таких людей до злиденності. Сьогодні політика держави з питань працевлаштування здебільшого направлена на працездатних, здорових людей, що відображується у можливостях Центру зайнятості та пропозиціях роботодавців. Але, велика кількість людей, які мають інвалідність, часто є гарними спеціалістами у певних галузях і здатні частково втамувати кадровий голод, який має місце в українських реаліях.
Основною метою зустрічі ГО «Десяте квітня», представників Центру зайнятості, ГО «Карітас» та людей з особливими потребами, яка відбулася 1 листопада 2018 року, є пошук можливостей працевлаштування таких людей. Представниця Центру зайнятості розповіла про можливості держави, запропонувала перелік спеціальностей, на які можна вчитися в Центрі, а представники ГО «Карітас» поінформували про можливості «третього сектору» та надали корисні контакти для можливого працевлаштування.
Закликаємо всіх, хто може допомогти із працевлаштуванням людей з інвалідністю ділитися інформацією! Ці люди просять «вудочку», тож якщо маєте зайву, або можете «навчити ловити рибу» - маєте нагоду зробити добру справу!