Назва проекту: «Захист внутрішньо переміщених осіб, осіб, які постраждали від конфлікту, та розширення прав і можливостей громад»

Організація: «Десяте квітня», виконавчий партнер УВКБ ООН

Посада: Консультант по роботі зі спільнотами

Місце роботи: Одеса 

«Десяте квітня» – громадська організація, яка працює в напряму покращення захисту внутрішньо переміщених осіб (ВПО), населення, що постраждало від конфлікту, шляхом надання правової, соціальної, психологічної та гуманітарної допомоги, сприяє змінам законодавства, залучення громад до реагування на надзвичайні ситуації та пошуку довгострокових рішень, у співпраці з органами влади та за підтримки їх потенціалу, з особливим акцентом на найбільш вразливих групах. 

Громадська організація «Десяте квітня» в своїй кадровій політиці застосовує принципи рівних можливостей та різноманіття. Будь-яка особа, незалежно від раси, кольору, релігії, статі, сексуальної орієнтації, гендерної ідентичності, національного походження, стану здоров’я, або будь-якої іншої характеристики мають рівні можливості на працевлаштування в нашій організації. Ми заохочуємо людей, які мають інвалідність, молодих спеціалістів та/або представників інших меншин та вразливих груп надсилати свої заявки!

Ми шукаємо динамічного та ініціативного командного гравця, який зацікавлений у спілкуванні, встановленні ефективних комунікацій та саморозвитку з метою захисту внутрішньо переміщених осіб та осіб, постраждалих від конфлікту.

Обов'язки та відповідальність

Очікується, що консультант по роботі зі спільнотами, як член команди буде:

виявляти волонтерів, ініціативні групи та/або об’єднання громадян, організації, які надають допомогу ВПО та особам, постраждалим від конфлікту з метою налагодження взаємодії;

надавати консультативну та методичну підтримку із питань організаційного розвитку волонтерам/ініціативним групам/об’єднанням громадян/організаціям, які займаються громадською діяльністю, підтримувати їх в розробці та впровадженні громадських ініціатив;

моделювати, організовувати та проводити заходи навчального, просвітницького характеру, а також заходи спрямовані на розширення можливостей громад;

здійснювати збір, перевірку та аналіз інформації з метою виявлення порушень прав людини та ризиків, з якими стикаються ВПО та інші постраждалі групи населення;

проводити зустрічі та спілкування з ВПО та особами, постраждалими внаслідок бойових дій, виявляти потреби, визначати найбільш вразливих категорії осіб;

опрацьовувати запити на отримання допомоги на основі проведеної оцінки;

надавати консультативну допомогу, поширення інформації про доступ до соціальних послуг, правової, психологічної та інших видів допомоги;

розробляти інформаційні матеріали;

складати доповідні, описові звіти з кількісними та якісними показниками та іншу внутрішньо-організаційну документацію.

Кваліфікаційні вимоги:

– Ступінь бакалавра гуманітарних, соціальних наук або іншої відповідної галузі.

– Досвід роботи у сфері захисту вразливих груп населеннявітається. До участі запрошуються кандидати, які мають досвід роботи в освітньому процесі, захисту прав людини, соціальної роботи, комунікацій, адвокатури, журналістики, міжнародних відносин, досліджень, розвитку громад або інших відповідних дисциплін.

– Досвід роботи в гуманітарних проєктахвітається.

– Від кандидата очікується швидке навчання та адаптування.

–  Здатність та вміння розв'язувати завдання діяльності в межах покладених обов’язківтапроєктних цілей;

- Розуміти та впроваджувати на всіх етапах проєктногоциклу підхід, орієнтований на громаду (community-basedapproach), як спосіб взаємодіїз ВПО.

– Знання усної та письмової англійської мови вітається.

– Відмінні навички роботи з комп’ютером (обов’язково MSOffice).

Готовність до відряджень.

Наявність особистого ПК.

Необхідні навички:

– Вміння слухати, щоб розуміти потреби, вимоги, позиціюосіб і зацікавлених сторін проекту.

- Аналітичні навички, щоб давати оцінку ситуації на підставі зібраної інформації, робити висновки та пропонувати варіанти рішень;

– Відмінні письмові та усні комунікативні навички, щоб ефективно налагоджувати взаємодію та партнерство, консультуватита звітувати.

– Співчуття, щоб висловити справжню турботу про потреби осіб і бажання відповісти.

– Стресостійкість і психологічна зрілість для роботи з вразливими категоріями громадян.

– Толерантна поведінка з метою поваги до людей різних культур, віку, статі, рас, релігій, традицій.

– Навички ведення переговорів для того, щоб полегшити процеси з зацікавленими сторонами проекту, які мають різні рівні влади та спроможності приймати рішення, щоб відкрити дискусії з певних питань.

– Навички управління часом, щоб аналізувати робоче навантаження, розподіляти пріоритети та зберігати концентрацію на конкретних завданнях.

– Критичне мислення, щоб об’єктивно проаналізувати потреби та переваги та знайти найкраще рішення.

– Командна робота для створення стратегій вирішення проблем, надання конструктивного зворотного зв’язку тощо.

Розташування: Консультант по роботі зі спільнотами працюватиме з командою проєкту в м. Кропивницький під керівництвом менеджера проєкту, роз’їзний характер роботи.

МИ ПРОПОНУЄМО:

Офіційне працевлаштування, достойний рівень оплати праці, роботу в дружньому і вмотивованому середовищі. 

Процедура звернення:

Резюме і мотивувальний лист необхідно надіслати на адресу vacancies@dk.od.ua по темі: "Консультант по роботі зі спільнотами Одеса".

Термін подачі заявки: 07 грудня 2022 р. Заявки подані пізніше - не приймаються.

Якщо у вас виникнуть додаткові питання по вакансії, зв'яжіться з нами по електронній пошті: vacancies@dk.od.ua