16 листопада щорічно відзначається Всесвітній День Толерантності. Це свято було запроваджено ще в 1995 році за рішенням ЮНЕСКО. У цей день по всьому світу проводяться акціїї та заходи спрямовані на подолання дискримінації проти певних категорій населення та сприяння поширення культури рівності усіх людей, незалежно від їхнього віросповідання, статі, етносу або кольору шкіри.

Цього року громадська організація «Десяте Квітня» спільно з громадською організацією «Бахтале-Тавричанє» і за підтримки Європейського центру з прав ромів та Європейської мережі безгромадянства провела флеш-моб з метою протидії негативним стереотипам та дискримінації щодо ромського населення в Україні, а також привернення уваги до проблеми безгромадянства ромів в Україні.

Під час флеш-мобу були висаджені 2 аллеї з 30 дерев, які є подарунком від ромів Одеси мешканцям і гостям міста. До участі були запрошені усі бажаючі. Учасники флеш-мобу мали можливість безкоштовно почастуватися гарячою кавою або запашним чаєм. Флеш-моб пройшов у дружній та теплій атмосфері.

Організатори флеш-мобу щиро дякують Одеській міській раді, Малиновській районній адміністрації та адміністрації парку ім. Максима Горького у сприянні та підтримці проведення флеш-мобу!