проти гендерного расильства

Окрім того, не оминули болючі питання житла та працевлаштування для переселенців. Керівниця проекту «Правова допомога внутрішньо переміщеним особам та розширення прав і можливостей громад на півдні України» Ольга Ткаченко розповіла про можливості організації та запропонувала звертатися до юристів "Десяте Квітня" за безкоштовною правовою допомогою, зокрема, з питань отримання соціального житла.
Напередодні зустрічі проводилося анонімне опитування, жінкам пропонувалося подумати над кількома питаннями: Чи є корисною інформація із запобігання та профілактику насильства - всі відповіли безумовно. А от на питання чи зазнавали ви проявів насильства колись, чи передбачена в законодавстві України кримінальна відповідальність за вчинення домашнього насильства, чи надається безкоштовна допомога адвоката постраждалому від насильства - виявилися складними для відповіді. В спільній розмові ми шукали відповіді, дізнавалися про існуючи послуги для постраждалих, зокрема, можливість отримання правової допомоги від Центрів надання безоплатної вторинної правової допомоги та в інших державних і недержавних установах.
По завершені заходу жінки домовилися зустрічатися регулярно на основі жіночого клубу "Save space", який підтримується ГО "Десяте Квітня". Це місце взаємодопомоги, де кожен щось вміє і з радістю може ділитися своїми вмінням.
За додатковою інформацією слідкуйте на нашій сторінці у фейсбуці або телефонуйте: +38 048 766 00 04