У 2017 році в Миколаєві ініціативною групою, що склалася із внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та представників місцевого населення, було реалізовано проект, метою якого стало поліпшення доступності для осіб з обмеженими фізичними можливостями до низки об'єктів цивільного значення, таких як житлові будинки та адміністративні будівлі. Проект передбачав діяльність, спрямовану на встановлення стаціонарних та відкидних пандусів, як перед під'їздами так і всередині приміщень.

Робота велась за алгоритмом:

1. ідентифікація місця, де необхідно встановити пандус;

2. проведення відповідних розрахунків;

3. збір коштів на придбання матеріалів;

4. виготовлення пандусу;

5. облаштування місця.

Приклад на 8-го Марта, 12, одне фото на вулиці.

Безпосередню користь від реалізації проекту отримали люди із числа ВПО та місцевого населення з обмеженими фізичними можливостями, жінки з маленькими дітьми та особи похилого віку.

Приклад на Васляєва, 51, одне фото в приміщенні, пандус у робочому положенні.

 

 

 

Окремо варто відзначити, що за додаткової підтримки з боку представників місцевого бізнесу та влади, волонтерів, громадських організацій, особливо, що стосується належного забезпечення будівельними (витратними) матеріалами, було б можливим обслужити значно більшу кількість об'єктів, які потребують додаткових приладів, що забезпечують безперешкодний доступ для осіб з обмеженими фізичніми можливостями.

Приклад на Казарського, 5А, два фото в приміщенні, пандус у замкнутому та робочому положенні.

 

Проект отримав підтримку у вигляді інструментів довгострокового використання від Агентства ООН у справах біженців в Україні, в рамках програми підтримки громадських ініціатив, що проваджується ГО "Десяте квітня",  за проектом надання безкоштовної правової допомоги та інших видів захисту ВПО в Одеській та Миколаївській областях.

З приводу будь-яких питань щодо співробітництва чи підтримки, звертайтеся до голови ініціативної групи Сергія Васильєва, за номером 0958248044, або до співробітників ГО "Десяте квітня".