15 травня 2018 року співробітники ГО «Десяте Квітня» відвідали в Лиманській центральній районній лікарні Олену Ч. та її п’ятирічного сина Саїда, який переніс операцію з видалення грижі.

У Олени немає паспорта, тому вона не може зареєструвати народження дитини. Через відсутність документів сім'я зіткнулася з рядом проблем, таких як неможливість влаштуватися на роботу чи навіть віддати Саїда до дитсадка та школи.
Наші юристи, спільно зі службою у справах дітей та відділом державної реєстрації актів цивільного стану вже активно працюють над тим, щоб якомога швидше зареєструвати народження дитини. Крім того, здійснюється ряд заходів щодо документування матері.
Висловлюємо сподівання, що відповідальні органи державної влади та місцевого самоврядування вчинять всіх необхідних дій з тим, щоб швидко та ефективно вирішити проблему сім'ї Олени.

 

У 2018 році ГО «Десяте Квітня» за підтримки Агентства ООН у справах біженців надає правову допомогу особам без громадянства та особам, які знаходяться під ризиком безгромадянства.