акція, ВІЛ, тест, здоров'яВже цієї п'ятниці, 21 вересня, пройде акція «Let`s be aware together!» з превенції та інформування ВІЛ серед спільнот біженців, ВПЛ (внутрішньо переміщених осіб), осіб без громадянства та громадян України.

Акція проходить з ініціативи ГО «Десяте квітня» за підтримки Агентства ООН з питань біженців (UNHCR), а також за підтримки AHF Ukraine та участю представників Peace Corps.

Акція розрахована на учасників від 14 років і старше. Захід складатиметься з кількох частин, які включать в себе лекції та тренінги на задану тему. Крім того, у всіх учасників заходу буде можливість пройти анонімне тестування на виявлення небезпечних вірусів в організмі. Діти зможуть скласти тест лише за згодою батьків. Тестування буде проходити в окремому кабінеті і буде повністю анонімним.

Всі учасники заходу будуть поділені на дві вікові групи. Для молодіжної групи будуть проведені інтерактивні лекції на теми: «HIV Basic», «Методи контрацепції в контексті ВІЛ епідемії», «ВІЛ-це страшно?».

Для дорослих учасників будуть доступні лекції за темами: «HIV Basic» в аспекті планування сім'ї, «Стереотипизация ВІЛ або те, що живе у мене в голові», «Репродуктивне здоров'я», «Як поговорити з дитиною про ВІЛ?».

Акція буде проходити з 13:00 до 17:00. Місце проведення – офіс ГО «Десяте квітня», 5-й поверх. Чекаємо всіх бажаючий приєднатися до цієї акції.