Починаючи з липня 2016 року зареєструвати громадське об'єднання можна буде не лише в управлінні юстиції, а й у 100 місцевих центрах знадання безоплатної вторинної правової допомоги.

На даний час згідно із законодавством зареєструвати громадське об'єднання можна в обласному управлінні юстиції, що ускладнює процес реєстрації, оскільки громадянам з районів, сіл, селищ та міст Одеської області дуже незручно їхати до обласного центру м. Одеси, щоб подати документи.

Для створення доступних умов для легалізації громадських формувань

gromad_formuvannya

Міністерством юстиції України прийнято рішення збільшити точки доступу до реєстрації громадських об'єднань та наділити місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги функціями з прийняття та видачі документів для державної реєстрації громадських організацій. На даний час в Одеській області діють 7 таких центрів (3 у м. Одесі, у м. Ізмаїл, м.Роздільній, м. Арцизі та м. Подільську), а з 01 вересня 2016 року в кожному районі Одеської області будуть створені ще 26 бюро правової допомоги у складі місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, яким також планується з 2017 року передати функції з державної реєстрації громадських формувань. Відповідний наказ Міністерства юстиції України набрав чинності 24червня 2016 року. Отже, на підставі наказу Міністерства юстиції України від 17.06.2016 No 1717/5 з 24.06.2016 починаючи з середини липня 2016 року у м. Одесі Другий одеський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової  допомоги забезпечуватиме прийняття та видачу документів під час державної реєстрації громадських формувань.

Центр діє як фронт-офіс на підставі Порядку державної реєстраціїюридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 09.02.2016 No 359/5.

Другий одеський місцевий центр приймає та видає документи для державної реєстрації створення та внесення змін у відомості громадських формувань, які не мають статусу юридичної особи, зокрема це стосується громадських об'єднань, третейських судів, творчих спілок, професійних спілок, структурних підрозділів політичних партій, а також місцевих організацій роботодавців та їх об'єднань.

Центр працює з понеділка по п'ятницю з 09:00 до 18:00 години без перерви на обід.

Для подачі документів звертайтесь за адресою: вул. Коблевська, 40, м. Одеса, проспект Шевченко, 4 (приміщення Громадської приймальні Одеської обласної державної адміністрації). Телефон для довідок: (048) 726-14-45; 726-14-44.

Наказ Мінюсту можна переглянути тут

http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/z0876-16