Свято відбулося в самому серці нашого міста на Приморському бульварі біля пам’ятника Дюку де Ришельє. Громадська організація «ДЕСЯТЕ КВІТНЯ» при підтримці Агентства ООН у справах біженців провели Фестиваль культур присвячений до Всесвітнього дня біженця. Захід було проведено в партнерстві з Головним управлінням Міграційної служби в Одеській області, при підтримці Департаменту внутрішньої політики при міській раді, за участі громад біженців, громадських організацій, таких як «Дружба», «Щит», «Сіріяна», «Обєднана Молодь», ГО -"Всемирная ассоциация суперменов". На заході були присутні біженці, в тому числі ті що проживають в Пункті тимчасового розміщення.  Одесити та гості Одеси, разом з ними з цікавістю приймали участь в святкуванні.
Фестиваль відбувся в теплій, дружній, святковій атмосфері. Одеса вкотре продемонструвала своє толерантне ставлення до людей інших національностей та культур.

 

 

 

 

 

Святкування розпочалось дитячою програмою. Аніматори та майстри хенд-мейду розважали дітлахів конкурсами та змаганнями. Малечу та дорослих пригощали смаколиками та кашою, що готувалась польовою кухнею, наданою Одеським прикордонним загоном.Вразили виступи учасників фестивалю. Слід зазначити, що особливу цікавість викликали етнічні номери. Хотілось би сказати, що всі артисти талановиті та щирі. Дитячий хор афганської недільної школи  «Афган Бахтарми», які заспівали гімн України та афганські пісні, вразив своєю щирістю та красою дитячих голосів та в котре переконав, що немає чужих дітей і світ не ділиться на наш та їхній, що світ як завеликий, так і замалий.

Перехожі, які прогулювались цим днем по місту також долучались до Фестивалю та цікавились подією, багато хто з них вперше дізнався, що в Україні проживають біженці з інших країн.
Всі стали трішки ближче та зрозумілішими один одному.

 

Дякуємо всім, хто долучився до цієї події, хто направив свою енергію на те, щоб бути разом з біженцями, щоб зробити їх життя хоч трішки простішим, та хто виразив своє захоплення їхньою мужністю та рішучістю задля майбутнього, майбутнього особистого і майбутнього людства. Лише тоді, коли ми співчуваємо і коли ми допомагаємо, ми можем бути певні, що людство має надію на буття!

[Best_Wordpress_Gallery id="24" gal_title="день-біженця-18-приморський"]