imag9275

8 жовтня 2016 року, громадською організацією «Гідність», було організоване проведення психологічного тренінгу «Перша психологічна  допомога» для ВПО. Тренінг проходив у місті Черноморськ (Ільічівськ),  проспект Миру (вул. Леніна), 43-а. Для проведення тренінгу були запрошені провідні психологи  м.Одеса: Димитревич Олександр Володимирович, Болотова Оксана Миколаївна, Доценко Оксана Анатоліївна, Тупоренко Світлана Володимирівна. Проект отримав фінансування від Агентства ООН у справах для біженців у рамках Програми малих грантів з підтримки ініціатив переселенців, яка впроваджується ГО «ДЕСЯТЕ КВІТНЯ».
У тренінгу приймали участь ВПО зацікавлені у роботі психологічної служби.

imag9276    На тренінг були запрошені  працівники Чорноморського міського відділу ГУ ДСНС України в Одеській області для того, щоб вдосконалити знання, вміння та навички, надання психологічної допомоги особам, які безпосередньо стали учасниками подій, аварій, пожеж.

Вступне слово сказала представник ГУ ДСНС України в Одеській області Гринько Майя Михайлівна, провевши порівняння психологічної травми з фізичним ушкодженням. «Коли людина ламає ногу під час гри у футбол, вона знає, що треба звернутись до лікаря та отримати медичну допомогу (накласти гіпс або шину). Але переживши емоційні потрясіння люди не звертаються до фахівців, вважаючи, що все минеться. Психологічні травми так само як і фізичні потребують допомоги. Люди часто плутають поняття професій «психолог» і «психіатр» томузалишаються зі своїми проблемами сам на сам.»

imag9277         Під час тренінгу учасники брали участь у практичних вправах, навчились методиці активного слухання, ознайомились з основами НЛП, ділились враженнями.

За підсумками учасники зізналися, що тривожні думки і страхи відступили, стало спокійніше, тож цей тренінг не був марним. А також практику психологів використовуватимуть і надалі зі своїми близькими, щоб допомогти подолати страхи та сумніви.