Михайло народився в 1974 році в мальовничому селі Мукузані, Гурджаанського району, що в Грузії. За походженням він відноситься до грузинських ромів. В січні 1991 року, рятуючись від погромів та етнічних гонінь , від яких в той час потерпала ромська діаспора в Грузії, сімнадцятирічний Михайло разом з дружиною і новонародженою дитиною, а також іншими родичами, був змушений тікати в Україну, де й оселився в місті Березівка.

Залишивши колишнє життя позаду, Михайло і його сім'я повинні були шукати кошти для існування, інтегруватися в нову громаду. Крім того, їм було необхідно отримати документи, щоб бути повноправними громадянами України.

Маючи на руках одне тільки свідоцтво про народження, Михайло неодноразово намагався отримати паспорт. У 1999 році він навіть звертався до суду, щоб підтвердити, що на момент проголошення незалежності України проживав на території країни і є її громадянином. Але відсутність необхідних знань українського законодавства призвело до того, що звернення до суду не дало належних результатів.

Ще цілих вісімнадцять років він не залишав спроби оформити українське громадянство, але всюди наштовхувався на відмови. За цей час Михайла неодноразово затримували правоохоронні органи і він змушений був платити штрафи, адже його вважали незаконним мігрантом. Однак, наприкінці 2017 року, суд в місті Березівка ​​своїм рішенням фактично підтвердив, що Михайло Григорович є громадянином України.

І ось, нарешті, пройшовши через безліч бюрократичних процедур, Михайло позує з паспортом громадянина України. Михайло Григорович не приховує свого щастя: «... тепер я зможу відвідати своїх братів і сестер, я ж так довго їх не бачив…».