правова допомогаВ рамках проекту «Правова допомога шукачам притулку та біженцям в Одесі та Одеській області» відбувся тренінг для співробітників Національної поліції України щодо особливостей правового статусу біженців та шукачів притулку на території України. Метою проведення даного тренінгу було підвищення рівня обізнаності співробітників поліції щодо особливостей правових статусів біженців та шукачів притулку, документів, які вони можуть мати, та їх прав та обов'язків на території України.

Під час тренінгу було обговорено визначення понятя «біженець» та «шукач притулку» за міжнародним та національним законодавством, визначено види притулку, які можуть надаватися в Україні, проаналізовано документи, які можуть мати біженці та шукачі притулку, а також обсяг їх прав та обов’язків на території України. Співробітники ГО «Десяте Квітня» поділилися своїм практичним досвідом роботи з біженцями та шукачами притулку, а також відповіли на всі питання учасників.

Загалом тренінг пройшов у дружній атмосфері та плідних дискусіях. Співробітники «Десятого Квітня» обмінялися контактами з представниками Національної поліції та сподіваннями на подальшу співпрацю у питаннях захисту прав біженців.

Користуючись нагодою, «Десяте Квітня» висловлює свою вдячність Головному управлінню Національної поліції в Одеській області за допомогу в організації тренінгу.

[Best_Wordpress_Gallery id="35" gal_title="тренінг-поліція18"]