ibelong1 comp

Сьогодні весь світ відзначає 7 річницю амбітної кампанії #IBelong, мета якої - до 2024 року подолати безгромадянство в усіх куточках світу.

Безгромадянство як явище супроводжує Україну всі роки її незалежності. Коротко, особи без громадянства – це особи, що не мають громадянства будь-якої держави. В українській реальності такі особи майже завжди не мають жодних документів (паспорту або посвідки на проживання), що має вплив на всі сфери їхнього життя: вони не можуть укласти декларацію з сімейним лікарем, офіційно працевлаштуватися, отримувати пенсію чи самостійно зареєструвати народження своєї дитини. 

Зазвичай такі люди просто не можуть звернутися до державних органів, що унеможливлює захист будь-яких їхніх прав, а оточення ігнорує існування таких людей, побоюючись санкцій з боку влади. Дуже різний життєвий шлях приводить людей до громадської організації «ДЕСЯТЕ КВІТНЯ». Як правило, особисте відвідування офісу означає попередні численні відмови з боку державних органів. 

Сьогодні ми хочемо поділитися з читачами декількома історіями людей (деякі імена змінені), які прийшли до нас за допомогою, щоб усвідомити той стан речей, який існує в українській реальності.

ЧИТАТИ ДАЛІ:

ibelong2021 tabor1 comp