29 жовтнimg_4490я 2016 року, у суботу, в Обласному центрі соціально-психологічної підтримки сімей, що опинилися у складних життєвих обставинах, який знаходиться на вул. Красній 11, відбувся перший урок циклу курса правової журналістики для ВПО у м. Одеса. Проект отримав фінансування від Агентства ООН у справах для біженців у рамках Програми малих грантів з підтримки ініціатив переселенців, яка впроваджується ГО «ДЕСЯТЕ КВІТНЯ».
На уроці були присутні ВПО, які зацікавлені роботою ЗМІ в м.Одеса та області, та в роботі ЗМІ в цілому. Урок проводили: викладач, журналіст з великим стажем роботи в одеських ЗМІ - Інна Іщук, і голова Асоціації спілки журналістів України, який представляє Одеську область - Юрій Роботін.

Голова АСЖУ в Одеській області сказав вступне слово, в якому ввів присутніх у курс журналістської діяльності, розповів про те, як ця професія впливає на особисте життя і життя суспільства, декламував вірші власного авторства, роздав учасникам курсів газети, книги і брошури - невід'ємні частини життя журналіста.

Викладач розповіла учасникам про телевізійні, радіо, друковані та інтернет ЗМІ міста, роз'яснила основні напрямки роботи медіа-ресурсів, специфіку роботи з інформацією, пояснила, від чого залежить зміст статей (контенту), які опубліковуються на медіа-ресурсах, тощо.

ВПО, які були присутні на уроці, дізналися про ази роботи журналіста, про те, як правильно висвітлювати події будучи журналістом, а також про те, як правильно підготувати інформацію для ЗМІ або інших журналістів, щоб скористатися «журналістським стовпом влади» для висвітлення своїх проблем, залучення уваги до порушень власних прав і т.д., для виклику адекватної реакції відповідальних за проблему осіб і зацікавлених членів суспільства, представників влади та іншого.

Теоретична частина уроку була плавно переведена в практичну, де учасникам на вибір давали завдання, пов'язані з описом якої-небудь події. Бажаючі, після виконання завдання, розповідали про це вголос іншим учасникам уроку, намагаючись тим самим привернути їх увагу та викликати бажання сприяти у вирішенні освітлених проблем.

Незважаючи на різні вікові і статеві групи учасників заходу, урок пройшов ефективно, кожен отримав відповіді на свої питання, а також розширив кругозір у сфері журналістики. Найбільш активні і зацікавлені учасники по закінченню курсу отримають сертифікати.