За  Загальною декларацією прав людини право на здоров’я є невід’ємним правом людини. Саме в цьому напрямку розвивається Громадська організація «Молодіжний центр розвитку».

 

Громадська організація «Молодіжний центр розвитку» наразі має мету:

  • формування здорового способу життя;
  • проведення профілактики ВІЛ/СНІДу, туберкульозу та наркоманії.

 

 

Задля досягнення такої мети проводяться такі дії:

  • соціальний супровід до медичних закладів;
  • мотивування населення до проходження діагностики на гепатити, інфекції, що передаються статевим шляхом та тестування на ВІЛ;
  • підвищення рівня обізнаності населення про такі хвороби шляхом проведення інформаційних занять, поширення інформаційно-освітніх матеріалів, надання безоплатних консультацій соціальними працівниками та лікарями.

 

У 2018 році діяльність ГО «МЦР» продовжується на постійній основі. Про заплановані заходи запитуйте за адресою: Одеська обл., м. Болград, вул. Поштова 34, каб. № 12.

*** За ініціативи внутрішньо переміщених осіб (переселенців) було відкрито аудиторію для проведення інформаційно-тренінгових занять.  Реалізувати цю ідею вдалось за підтримки Агентства ООН у справах біженців в Україні, за програмою підтримки громадських ініціатив, що впроваджується ГО “Десяте Квітня” в рамках проекту з надання безкоштовної правової допомоги та інших видів захисту ВПО в Одеському та Миколаївському регіонах.