З липня 2017 року у Центрі коррекційно-розвивальної та психолого-педагогічної роботи "Городок речи",
ініціативна група із числа внутрішньо переміщених осіб (ВПО) розпочала роботу с дітьми ВПО, спрямовану на поліпшення їх психологічного стану, мов них та інших здібностей, а також спільну роботу с дітьми, підлітками та дорослими, заради розвитку їх творчих та коммунікативних навичок.

 

 

Члени ініціативної групи є професійними логопедами, що спеціалізуються у питаннях корекції як мовленнєвих порушень, так і комунікативно-мовленнєвого розвитку дітей із особливими освітніми потребами ( затримки психічного розвитку, розлади спектру аутизму, тощо) Зокрема, здійснюється діагностика рівня мовленнєвого розвитку, коррекційні та розвивальнізаняття, а також, надають консультації батькам з питань мовленнєвого виховання дітей для запобігання проявів мовленнєвих вад.

Таким чином, у центрі на постійній основі здійснюється  робота з мовленнєвої підготовки дітей вищезазначених категорій до школи, діє творча майстерня для дітей та дорослих, проводяться майстер-класи, сессії арттерапії та різноманітні тренінги.

 

Ініціатива "Городок речи" отримала підтримку від Представництва Управління Верховного комісару ООН у справах біженців в Україні  на зміцнення потенціалу центру задля надання таких послуг на волонтерській основі тим сім'ям ВПО, що опинилися в складних життєвих обставинах, та позбавлені можливості отримання даних послуг в інших закладах на безоплатній основі, за банальною відсутністью останніх.

 

У 2018 році центром планується продовжити надання безкоштовних логопедичних консультацій  для дітей ВПО та учасників АТО. За більш детальною інформацією та для запису на консультації звертайтеся за номерами: +38 066 328 16 19+38 096 060 39 15.