Що якнайкраще надихає на нові звершення?

Звичайно що мотивуючі успішні приклади, спілкування в колі однодумців, генерація спільних ідей та позитивні емоції.Все це чекало на спільноти біженців та переселенців в Одесі під час другого щорічного форуму, який відбувся у вересні 2019 року. Виступи спікерів, які досягли успіхів у сферах культури, здорового способу життя, комунікацій, освіти та екології; робота над новими проектами за нестандартними алгоритмами; презентації своїх культур та здобутків, а також енергійний концерт наповнили 2 дні заходу.

Метою форуму було не тільки здійснити профілактику професійного вигорання, надихнути на нові ідеї, розширити горизонти пошуку нових, цікавих рішень буденних проблем переміщених осіб, а й налагодити партнерські зв’язки, об’єднати зусилля тих, хто щодня захищає інтереси людей, які вимушено покинули свої домівки, і це нам вдалося! Завдяки форуму, хлопчина з Криму поділився своїм талантом гри на саксофоні на Дні міста Баштанки, куди його запросила спільнота, що опікується переселенцями, а переселенка, що проживає в Кіровоградській області, об’єднала за столом однодумців з інших регіонів, які хочуть розбудовувати міста, що вже стали їх домівками, за символічною грою «Світ громад». Біженці дізналися історію переселенця, який до того ж зазнав полону, а місцеві жителі Одеси побачили, які різноманітні, яскраві та смачні культури інших країн, з яких внаслідок війни довелося втікати.

Приємно гостей зустрів і одеський «Двір-сцена», де у театральній формі презентували проект «Добросусідство», який закликає бути дружніми один до одного, бо всі ми сусіди та маємо спільними зусиллями покращувати свій добробут.

Це та багато іншого, що вмістив у собі дводенний форум, сприяло збереженню миру, розбудові громадянського суспільства, просуванню ідеї толерантності та добросусідського ставлення одне до одного, розширенню світогляду та популяризації грамотності.

Організатори - ГО «Десяте квітня» за підтримки Агентства ООН у справах біженців (UNHCR)