14 жовтня в Палаці Культури «Корабельний» відбулося грандіозне захід на честь відзначення відразу декількох свят - Дня захисника України, Покрова Пресвятої Богородиці, Дня українського козацтва.

Організаторами свята виступили Антоніна і Сергій Параскун - членами ГО «Територіальна Козацька громада Корабельного району м. Миколаєва», чий проект отримав фінансування від Агентства ООН у справах біженців у рамках Програми малих грантів з підтримки ініціатив переселенців, яка впроваджується ГО «Десяте квітня».

Також допомагали провести цей масштабний захід і профспілка Спецпорт, і Молодіжна організація «Октябрьск», а також громадські організації «Друге дихання», «ДЮПС« Блискавка »та інші; свої яскраві виступи дарували глядачам і юні спортсмени - майбутні захисники України, і творчі колективи району.

У тих, хто прийшов - що у дітей, що у дорослих - просто «розбігалися очі» від того, що вони побачили. Виставки виробів народних умільців, безліч майстер-класів, чудовий концерт, в якому взяли участь вихованці Дитячого центру з позашкільної роботи Корабельного району, Палацу Культури «Корабельний» і Кульбакінського ДК.

Найактивнішими учасниками заходу були вихованці школи-інтернату №2, над якою вже давно взяли шефство працівники спецморпорта, розташованого в Корабельному районі. У кожного з цих незвичайних дітей різні долі, але для всіх них хорошою дружньою підтримкою стала Молодіжна організація «Октябрьск».

Яскравим і незабутнім моментом для хлопців був майстер-клас з розпису пряників, організований молоддю порту, - просто неможливо було знайти вільного місця біля столу, щоб подивитися, як творять свої шедеври юні «художники». Ця ідея викликала фурор у всіх, хто прийшов в ДК. А ще у всіх присутніх була можливість покуштувати справжній, приготований на вогнищі, козацький куліш і випити гарячий смачний узвар.


Організатор заходу, Антоніна Параскун подякувала всім, хто відгукнувся і підтримав проведення такого прекрасного заходу, зазначивши:

- Серед гостей свята було багато молоді з Корабельного району, в тому числі хлопці з обмеженими можливостями, а також діти з сімей переселенців. Головне для нас - це єднання. Єднання в душі, в сім'ї, єднання в нашій Україні. Ми будемо і надалі проводити такі заходи, щоб діти бачили, що свої таланти не треба закопувати, а треба об'єднуватися!