%d1%80%d0%b8%d1%81%d1%83%d0%bd%d0%be%d0%ba1

За фінансової підтримки Представництва Агентства ООН у справах біженців в Україні у рамках Програми підтримки ініціатив внутрішньо переміщених осіб (ВПО), що впроваджується ГО "ДЕСЯТЕ КВІТНЯ", було посилено потенціал ГО "Схід.Інтеграція" (м. Очаків, Миколаївська область) через придбання комп'ютерної техніки задля більш ефективної роботи з надання допомоги ВПО.

ГО "Схід.Інтеграція" реалізовує заходи спрямовані на підвищення інформаційної обізнаності серед ВПО Очаківщини щодо соціальної підтримки, що надають інші організації (наприклад, Товариство Червоного Хреста м. Очаків), та служить своєрідним мостом, через який відбувається з'єднання тих, хто надає допомогу, із тими, хто її потребує. Також, робота громадської організації спрямована на надання інформаційно-правової допомоги для ліпшої адаптації ВПО в приймаючій громаді, та проведення комунікативних заходів у вигляді круглих столів з іншими організаціями, з метою обміну досвідом, інформацією, вирішення нагальних соціальних потреб та організації дозвілля дітей та молоді з числа ВПО та громади м. Очаків.

Завдяки цій роботі, громадська організація досягає своїх цілей, насамперед через подолання низки викликів, таких як підвищення обізнаності громади міста щодо проблем ВПО та їх потреб, пошук шляхів вирішення проблем із виплатами заборгованості по страховим, соціальним виплатам і пенсіям, розробка механізму опитування та анкетування ВПО з метою визначення їх потреб, створення координаційного майданчика з місцевими органами влади, надання правової допомоги ВПО, розробка шляхів інтеграції ВПО до міської громади м. Очаків, доступ до отримання будь-якої інформації, роздрукування документів та ксерокопіювання.

Таким чином, на сьогоднішній день, ГО "Схід.Інтеграція" проводить одноденні нетривалі заходи (зустрічі, розповсюдження інформації та ін.), та тривалі заходи, зокрема з 1 по 19 грудня 2016 року проводилася робота із залучення дітей м. Очаків до всеукраїнського соціального проекту "Прянична пошта", спрямованого на підвищення рівня комунікації і толерантності школярів, а з 1 листопаду по 25 грудня 2016 року ведеться більш активна робота з надання правової допомоги, потрібної інформації ВПО.

З питань отримання допомоги або співробітництва з ГО "Схід.Інтеграція" будь-ласка звертайтеся до Світлани 050-527-48-26.