За повідомленням Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, з Херсона до Хмельницького запущено безоплатний евакуаційний потяг. Наразі він відправляється о 18:00, а з 1 грудня для зручності херсонців він вирушатиме о 15:27.

Для реєстрації на евакопотяг необхідно звернутись до Херсонської обласної військової адміністрації за телефонами: 0800-330-951(091) 481-78-45 або ж у Viber, Telegram, Signal, WhatsApp на номер: (093) 011-95-96. Для евакуації маломобільних осіб і людей похилого віку каретами швидкої допомоги до Дніпра, телефонуйте на номер: (099) 750-99-92. Громадян, які евакуюються, забезпечують безкоштовним прихистком. 

Також реєстрація на посадку на евакуаційний потяг може бути здійснена безпосередньо на станції залізничного вокзалу. Для цього необхідно приїхати щонайменше за 3-4 години до відправлення.

"Після прибуття до Хмельницького прямо на вокзалі Укрпошта виплатить внутрішньо переміщеним особам кеш-допомогу від держави у розмірі 2 тис. гривень для дорослих і 3 тис. гривень для дітей та осіб з інвалідністю" - повідомляє Мінреінтеграції.

Людям, які прибули на евакуаційному потязі, гарантується поселення в безкоштовні прихистком та надання гуманітарної допомоги.

Дізнатись більше можна, звернувшись за номером цілодобової гарячої лінії Мінреінтеграції: 15-48, за номерами, зазначеними на офіційній сторінці Мінреінтеграції в Telegram (активне посилання) або написавши у чат-бот волонтерської організації Helping to leave (активне посилання).

Нагадуємо, що задля забезпечення доступу до безпечних маршрутів евакуації та повернення додому ГО «Десяте квітня» за підтримки Oxfam пропонує Вам підтримку в:

• пошуку та організації безпечного маршруту на території України або закордон;
• пошуку житла в місці прибуття;
• забезпеченні базових потреб;
• забезпеченні доступу до прав та послуг;
• оформленні документів та соціальних виплат;
• отриманні інформації/консультацій з різних соціальних/юридичних/психологічних питань.

Звертайтесь за телефонами:

Одеська область: 0688184818 – Анастасія

Миколаївська область: 0509691280 – Артур; 0957280946 – Олена

Кіровоградська область: 0509576589 – Інна

Якщо Вам знадобиться самостійно планувати маршрут евакуації, можете використовувати сервіс CIVIL NAVIGATION створений командою волонтерів та чиновників України, для допомоги цивільним, які опинились в зоні бойових дій, в пошуку безпечного шляху для евакуації.

Більше про допомогу в евакуації та поради під час евакуації за посиланням: http://dk.od.ua/news/dopomoga-v-evakuatsiji